Minden kezdet nehéz

Sokan hajlamosak vagyunk kudarcként kezelni a nehezebb időszakokat. Azt gondoljuk, hogy csak a jó dolgok vezethetnek minket a jó helyre. De ez nem igaz. A jó dolgokból nem tanulunk, a jó dolgokat élvezzük. De általában előbb átkell kelni a sötét erdőn, a rögös utat bekell járni, hogy a végén elérjünk az éltető forrásig.

Valami ilyesmin mentem én is keresztül. Ott hagytam az otthonomat, egy jobb és szebb jövő reményében. Egyből sikerre számítottam. De a sikert cseppekben mérte a sors számomra. Megkellett küzdenem mindennel. Én voltam az új gyerek az osztályban. És hiába telt el majdnem 2 év még mindig az vagyok valahol. Idő kellett mire megszoktam az időjárást, megtaláltam a kedvenc boltomat, a legrövidebb utat a postáig. De nem csak földrajzi hanem nyelvi nehézségek is akadtak. Nem az anyanyelvemen kommunikálok és ehhez nehéz hozzá szokni.

De idővel mindent a sajátommá tettem. Az új bacilusokat már megismertem, de még mindig ledöntenek a lábamról. Viszont ebből is tanultam. Ma már tudom, hogy jutok el a háziorvoshoz és hogy Ő milyen ember. Tudom, hol van az olcsóbbik vagy a jobbik gyógyszertár. Ez által is embereket ismertem meg. Ez is segített a beilleszkedésben.

Szép lassan megismertem az új életteremet és ma már nem gondolom úgy hogy ez kudarc volt. Inkább kötelező vizsgáim voltak. Amiket sikeresen teljesítettem. Nem mindent elsőre, de végül mindenből átmentem. Türelmesen kivártam az időmet, kitapasztaltam az utat és végig jártam azt.

Még rengeteget kell tanulnom és küzdenem. De az élet küzdelem és akkor szép ha zajlik. Nem szabad elfelejteni honnan jöttünk és hová tartunk.

Én egy szebb jövőt építek magamnak, egyenlőre sikerrel és nem adom fel. Te se add fel. Küzdj az álmaidért! A VisumWings segít Neked!

Dóra

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s