Memorial Day

IMG_3940

Május utolsó hétfője nemzeti ünnep Amerikában.

A Memorial Day, azaz az Emlékezés Napja emlékeztet minden férfira és nőre, aki valaha életét vesztette az Egyesült Államok katonai szolgálata közben.

Ezen a napon az emberek ellátogatnak a temetőkbe, és a Memorial Day emlékművekhez, hogy tiszteletüket tegyék mindazok előtt, akik katonai szolgálat közben hunytak el. Számos önkéntes helyezi el az amerikai zászlót a katonai temetők sírjain.

IMG_3939

Mivel hagyományosan ez a nap a nyári szünet kezdete egyre kevesebb ember tölti ezt a napot az emlékezessel. Sok ember inkább a pikniket választja, a sport eseményeket vagy a családi összejöveteleket erre a hosszú hétvégére. Egyébként is ez a nap jelzi a sport és kulturális események nyári szezonját. Aki szeretne ott élni, ha csak néhány évet, hónapot, érdemes tájékozódni, hivatalok, üzletek ilyenkor zárva tartanak.

Ami pedig az öltözködési szokásokat illeti, gyakori, és elterjedt szokás, hogy fehérbe öltöznek nem csak a Memorial Day napján, de ettől a naptól kezdve egészen a Labor Day napjáig, mely az idén szeptember 4-re esik, és a nyár végét, az aktívabb munka időszakát jelenti az amerikaiak számára.

IMG_3937

IMG_3938

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s