News – Facebook tevékenység

Az amerikai vízum kérelmezőknek mostantól be kell számolni internetes tevékenységeinkről is, erről olvashattatok sok helyen tegnap. Többek között az Index is közölt a témában egy cikket, amit itt tudtok elolvasni, ajánlom figyelmetekbe.

 

Sokak számára, akik az Egyesült Államokba készülnek bevándorolni, letelepedni, hosszabb időt eltölteni hátborzongató lehet a hír, hogy biztonsági okokra hivatkozva visszamenőleg megvizsgálják internetes aktivitásukat a bevándorlási hivatal emberei.

Pedig a gyakorlat nem meglepő, sőt nem is új, most legalább önként vállalhatjuk, hogy átadjuk az infokat. Az amerikai sajtó már 2010-ben is cikkezett arról, hogy vajon a bevándorlási hivatal emberei valóban folytatnak-e online nyomozást a külföldi állampolgárokkal szemben, akik vizumkérelmet nyújtanak be.

És igen! Hiszen a kormány hivatalnokai éppúgy, mint bárki más használják az internetet, pl a Facebookot is információ szerzésre és ha ellentmondást találnak egy „klienssel” kapcsolatban, abból baj lehet. Céljuk elsősorban, persze a csalások leleplezése.

Például ha egy éven át áradoztál, a hazádban élve, a barátnődről a Facebookon, posztoltál egy csomó közös fotót kirándulásokról, nyaralásról, bulikról, aztán hirtelen beadod a zöldkártya kérelmed egy újonnan megismert amerikai állampolgárral kötött házasságra való hivatkozással…. Persze! Van ilyen! Az élet kiszámíthatatlan. De a bevándorlásiaknak ez egy vészjelzés, hogy esetleg csalásról lehet szó.

Vagy például ha a házasság új, és nem volt nagy esküvő, rengeteg vendéggel, és nem hívtátok meg az összes barátotokat, akkor valószínűleg meg kell magyarázni a kapcsolatotokat az interjúztató hivatalnok előtt.

Az is rengeteg kárt okozhat, ha a házasságra hivatkozol a zöldkártya kérelmedben, de a Facebook oldaladon „single” vagy!

Ez biztos út a visszautasításhoz!

 

IMG_3942

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s