EB-1

Foglalkoztatás alapú, vagy bevándorlói vízumok

EB, azaz Employment Based, foglalkoztatás alapú vízumok

Évente mintegy 140,000 bevándorlói vízumot bocsát ki az Egyesült Államok mindazon külföldi állampolgárok (és házastársaik és gyermekeik) számára, akik az USA-ban kívánnak letelepedni szaktudásuk, szakmai eredményeik alapján. Ha Ön alapos ismeretekkel, képzettséggel és/vagy munka tapasztalattal rendelkezik akkor lehetséges, hogy tartósan élhet az USA-ban.

EB-1

A foglalkoztatás alapú, elsőként preferált vízumra, EB-1-re, akkor lehet alkalmas, ha kimagasló képességei vannak, ha kiemelkedő tapasztalatokkal, és eredményekkel rendelkező professor, vagy kutató, vagy multinacionális cég vezetője, vagy managere.

Kimagasló képességek esetén:

Tudnia kell bizonyítani a kimagasló képességeket a tudomány, művészetek, oktatás, IT, üzleti élet vagy a sport terén nemzetközi, vagy országos elismerésekkel hosszú időn keresztül.  Eredményeinek elismertségét széleskörűen dokumentálni tudja. Amennyiben rendelkezik egy kimagasló nemzetközi díjjal, mely egyenértékű a Pulitzerrel, Olimpiai éremmel, Oscarral ez elegendő, vagy a 10 feltétel közül 4-at kell tudni beadni.

Kiemelkedő professor, vagy kutató

Be kell mutatnia valamely tudományos területen szerzett kimagasló eredményeinek nemzetközi elismertségét. Legalább 3 éves tapasztalatot kellett szereznie ezen a tudományos területen akár az oktatás, akár a kutatás terén. Azzal a céllal kell érkeznie az Egyesült Államokba, hogy folytassa a tevékenységét, vagy tanítson ugyanazon a tudományos területen, vagy hasonló kutató tevékenységet végezzen egy egyetemen, vagy más felsőbb oktatási intézményben.

Legalább négy dokumentummal kell rendelkeznie az alábbiak közül, valamint egy ajánlólevéllel a leendő USA alkalmazójától.

Multinacionális cég vezetője, vagy managere

Közvetlenül a beadványt megelőzően legalább 3 évet kellett az USA-n kívül, legalább 1 évet cégnél, vagy vállalatnál alkalmazásban állnia, és az kell hogy legyen a szándéka az Egyesült Államokba lépésével, hogy ugyanannál a cégnél, vagy szervezetnél folytatja a munkáját. Az USA-n kívüli alkalmazása manageri, vagy vezetői területen volt, ugyanazon munkáltatónál, a  munkáltató telephelyén, leányvállalatánál.

A kérelmező munkáltató az amerikai munkáltató kell, hogy legyen. A munkáltató tevékenységét már legalább 1 éve végzi USA-n kívüli telephelyén, leányvállalatával, vagy ugyanazzal a vállalattal, vagy más formában, mellyel Önt alkalmazta.

Különleges képességei bizonyítása

1. Országos, vagy nemzetközileg elismert díj, vagy kitüntetés a kérelmező szakterületéről.  

2. Tagság olyan nemzetközi szervezetben, mely elismerten kiemelkedő teljesítményeket kíván meg a tagságától.

3. A kérelmező szakterületén végzett tevékenységének méltatása szakfolyóiratokban és jelentős kereskedelmi publikációban    

4. A szakterületén részt vett-e zsűri tevékenységében:

5. Találmány/felfedezés/eredeti produkció/újítás a tudomány, az oktatás vagy az üzleti  élet területén.  

6. Tudományos cikkek publikálása szakfolyóiratokban és egyéb jelentős médiában.

7. Valamely munkája ki lett-e állítva kiállításon, bemutatón, valamilyen rendezvényen?

8. Valamely neves intézményben kulcsfontosságú vagy magas beosztásban való alkalmazás.

9. Magas fizetés vagy díjazás amelyet a jelentkező korábbi munkája elismeréseként kiérdemelt.

10. Előadóművészetekben vannak-e sikerei?

-Egyéb hasonló tanubizonyságok, pl:kiváló szakemberek ajánlólevei.

-Köszönőlevelek

-Egyetemi végzettség

-Oklevelek

Ha úgy gondolod ez lenne a számodra megfelelő vízumtípus, jelentkezz itt és kollégánk felveszi Veled a kapcsolatot.