EB-2

Néhány bevándorlási vízum típus elvárja, hogy állás ajánlata is legyen valamely USA munkaadótól. Ezt a munkaadót fogjuk szponzornak tekinteni az eljárás során. Bizonyos vízum típusok esetén, még mielőtt a bevándorlási kérelmet benyújtjuk, az USA munkaadónak meg kell kérnie egy ú.n. Labor Certification-t a DOL-tól (US Department of Labor), azaz egy foglalkoztatási tanusítványt a Munkaügyi Minisztériumtól. Voltaképp szerencsés már eleve olyan munkáltatót keresni, akinek van benne gyakorlata, hogy megszerezze ezt a tanusítvánnyt. Ez a tanusítvány a következőt igazolja:

  • Elegendő szakképzett USA dolgozó tölt be hasonló pozíciót a jelenlegi bérrel.
  • Egy külföldi dolgozó alkalmazása nem okoz ellentétet a bérek és a munkafeltételek terén a hasonlóan alkalmazott USA dolgozókkal
  • A Munkaügyi Minisztérium engedélyezi NÉV szerint az Ön alkalmazását, mivel az USA-ban nem találtak olyan szakembert, aki az állást be tudta volna tölteni

Ön akkor lehet alkalmas a foglalkoztatás alapú, másodlagosan preferált vízumtípusra, az EB-2-re, ha felsőfokú végzettsége van valamely téren professzionális szinten teljesít, vagy kimagasló képességei vannak. A foglalkoztatási kategóriák és elvárások a következők:

Felsőfokú végzettség

Az állás, melyet Ön megpályáz, az Ön végzettségének megfelelő felsőfokú végzettséget kell, hogy igényeljen, vagy azzal egyenrangú végzettséget (pl. Érettségi plusz 5 év a területen végzett előrehaladást mutató munkavégzés)

Dokumentáció

Hivatalos tanulmányi végzettséget igazoló dokumentumok, melyek bizonyítják, hogy rendelkezik amerikai felsőfokú végzettséggel, vagy azzal egyenrangú külföldi végzettséggel;

vagy dokumentumok, melyek igazolják, hogy rendelkezik amerikai érettségivel, vagy azzal egyenrangú külföldi érettségivel és levelek jelenlegi, vagy korábbi munkaadóktól, mely levelekből kiderül, hogy érettségi után legalább 5 év tapasztalatot szerzett speciális területen.

Kimagasló képesség

Kimagasló képességeit kell tudnia bizonyítani tudomány, művészetek, vagy üzleti téren. Kimagasló képességet jelent ha a jelentős szakértelem mértéke meghaladja az átlagost a tudomány, a művészetek, vagy az üzleti életben. Az alábbi feltételek közül legalább hármat kell tudni teljesíteni.

  • Hivatalos iskolai bizonyítvány, mely szerint rendelkezik vizsgával, diplomával, engedéllyel, vagy hasonló okirattal valamely főiskolától, egyetemtől, egyéb tanintézménytől, mely a kivételes képességeit igazolja.
  • Legalább 10 éves, teljes munkaidőben eltöltött szakmai tapasztalatot dokumentáló igazolások.
  • Engedélyek, melyek alapján a szakmáját, vagy tevékenységét gyakorolja.
  • A rendkívül képességeivel nyújtott szolgáltatásaiért kapott fizetés, ellenszolgáltatás bizonyítéka
  • Professzionális szervezetben tagság
  • Kormányzati szervek, professzionális, vagy üzleti szervezetek elismerése és jelentős hozzájárulásai a szakmai eredményei elismeréséhez
  • Egyéb hasonló bizonyítékok, tanubizonyságok elfogadhatóak.

 

Ha úgy gondolod ez lenne a számodra megfelelő vízumtípus, jelentkezz itt és kollégánk felveszi Veled a kapcsolatot.