EB-3

Néhány bevándorlási vízum típus elvárja, hogy állás-ajánlata is legyen valamely USA munkaadótól. Ezt a munkaadót fogjuk szponzornak tekinteni az eljárás során. Bizonyos vízum típusok esetén, még mielőtt a bevándorlási kérelmet benyújtjuk, az USA munkaadónak meg kell kérnie egy ú.n. Labor Certification-t a DOL-tól (US Department of Labor), azaz egy foglalkoztatási tanusítványt a Munkaügyi Minisztériumtól. Voltaképp szerencsés már eleve olyan munkáltatót keresni, aki kész és alkalmas arra, hogy ilyen tanusítványt kérjen. Ez a tanusítvány a következőt igazolja:

  • Elegendő szakképzett USA dolgozó tölt be hasonló pozíciót a jelenlegi bérrel.
  • Egy külföldi dolgozó alkalmazása nem okoz ellentétet a bérek és a munkafeltételek terén a hasonlóan alkalmazott USA dolgozókkal
  • A Munkaügyi Minisztérium engedélyezi NÉV szerint az Ön alkalmazását, mivel az USA-ban nem találtak olyan szakembert, aki az állást be tudta volna tölteni

Technikailag egy álláshirdetés-kampányt kell indítani a munkáltatónak, amerikai állampolgárokat interjúztatnia, és dokumentálni a jelentkezők önéletrajzait, interjúit, indokot, amiért nem felel meg az adott állásra. Ezután engedélyt kell kérnie a Munkaügyi Minisztériumtól, hogy alkalmazhasson egy külföldi állampolgárt. Ha megkapja az LC-t az kizárólag az Ön alkalmazására szól. Ön pedig a vízumigényléshez felhasználja.

Ez a vízum a szakképzett, professzionális munkavállalói vízum mindazon munkavállalók számára, akik érettségivel rendelkeznek, vagy professzionális mesterei valamely szakmának, esetleg egyéb szakemberek, munkások.

A “szakmunkások” esetén elvárás, hogy legalább két éves szakmai gyakorlattal rendelkezzenek, mely nem részmunkaidős állás volt és nem szezonális munka.

A “szakemberek” olyan személyek, akik amerikai érettségivel, vagy annak megfelelő szintű érettségivel rendelkeznek és valamely szakma művelői.

Az “egyéb szakemberek” alketóriába olyan képzettlen szakemberek tartozhatnak, akik képzési ideje, vagy tapasztalata kevesebb, mint 2 év, de ez nem részmunkaidő és nem szezonáli, hanem teljes munkaidős állásban.

Szakmunkások

Igazolnia kell legalább 2 éves munkatapasztalatot, vagy képzést.

Olyan munkavégzésre kell alkalmasnak lennie, melyre nincs szakképzett munkavállaló az USA-ban.

Szükség van: Labor Certification-re, azaz foglalkoztatási tanusítványra, és teljes munkaidős munkaajánlatra.

Szakemberek

Igazolnia kell, hogy rendelkezik amerikai érettségivel, vagy azzal egyentértékű külföldi érettségivel, és a végzettsége megfelel a foglalkozásának.

Olyan munkavégzésre kell alkalmasnak lennie, melyre nincs szakképzett munkavállaló az USA-ban.

A képzés és a tapasztalat nem helyettesíthető az érettségivel.

Szükség van: Labor Certification-re, azaz foglalkoztatási tanusítványra, és teljes munkaidős munkaajánlatra.

Egyéb szakemberek

Felkészültnek kell lennie olyan munkára, melyre szakképzett USA munkaerő nem található, miközben a képzési ideje, vagy tapasztalata kevesebb, mint 2 év, de ez nem részmunkaidő és nem szezonális, hanem teljes munkaidős állásban.

Szükség van: Labor Certification-re, azaz foglalkoztatási tanusítványra, és teljes munkaidős munkaajánlatra.

Ha úgy gondolod ez lenne a számodra megfelelő vízumtípus, jelentkezz itt és kollégánk felveszi Veled a kapcsolatot.